Kokosbriketter

Velkommen på en rejse - Mødet med  ”The Humble Coconut”

DET HELE STARTER PÅ SRI LANKA

 

Landets hovederhverv er tekstil, turisme og kokosnødder. Landets 6-8 millioner kokospalmer leverer årligt ca. 300 millioner kokosnødder som anvendes til den daglige madlavning samt forældes til mange produkter. 

 

Vi kender indholdet af kokosnødden - fra kosmetik, de gode olie og til brug i vores mad. Kokosnødden er velsmagende og velplejende.

 

Tilbage er den hårde skal, som hidtil i stort omfang var et affaldsprodukt. Vi anvender skallen og skaber kvalitetsbriketter af den bæredygtige slags. Vi har produceret kokosbriketter på Sri Lanka siden 2011.

 

DET BÆREDYGTIGE VALG

 

Ved produktionen af træbriketter fældes træet og skove ryddes. 

 

Kokospalmetræet fældes ikke til briketproduktion, men leverer stabilt kokosnødder i ca. 100 år. Langt størstedelen af kokosnødder kommer fra vildtvoksende palmer. Kun ca. 20% kommer fra plantager. 

 

Produktionen af kokosbriketter er en miljøvenlig proces, hvor der ikke tilsættes fossile brændstoffer eller kemikalier. 

 

Produktionen og pakning foregår lokalt og bidrager dermed til udvikling af landets økonomi.

 

Stenkulsbriketter var indtil 2013 det fø–rende produkt i Danmark, men da stenkulsbriketter IKKE er CO2-neutrale, men reelt er et fossilt brændstof blev der påført CO2-afgift. Produktionen af kokosbriketter indgår derimod i naturens naturlige CO2-kredsløb.

 

Inderposen er produceret i nedbrydelig plast.

Yderpose er fremstillet i stærkt PVC-frit genbrugsplast og kan genanvendes som indkøbspose eller opbevaring.

 

 

HVER FAMILIE BIDRAGER

 

Vores kokosnødder indsamles fra de fabrikker, der forædler indholdet samt fra restauranter og helt almindelige husholdninger. Vores fabrik har aftaler med en lang række landsbyer. Hver uge kører lastbilen rundt og indsamler tomme skaller i stil med det danske retur-flaskesystem.

 

PRODUKTINFO

 

15-20 min. optændingstid.

3,5-4 timers brændetid i grillen.

Ingen gnister, tung aske - flyver ikke.

Ingen kemikaler tilsat.

Indeholder ikke tjære og svovl.

 

Kun produceret af naturlige råstoffer:

· 97% knuste forkullede kokosskaller.

· +3% majs/kartoffel mel (binder) 

+ vand

 

Vi har siden 2011 leveret til Danmarks største grillbrand. Derudover leveres til Australien, Holland, Belgien og Baltikum i en række private labels.

 

 

TV2 Fri gennemførte den 2. juni 2015 en test af de 4 kendte briketbrands: 2 kokosbriketter, 1 stenkulsbriket og 1 træbriket.

 

TV2 TEST VINDER

 

Efter en nøje vurdering kommer Den Skaldede Kok frem til, at de briketter, der klarer sig bedst i testen, er Webers kokosbriketter. De er både billige og miljøvenlige, og så holder de desuden på varmen i lang tid.

 

Se mere her >

 

 

+45 20 10 84 89

BENOVA HOLDING

Kong Chr. Allé 43

Hasseris

9000 Aalborg

Åbningstider:
Man-fredag: 09.00–17.00